zaterdag 23 mei 2020

Hoe zelf gezondheid een trend werd

Dag Bloggertjes

Zoals gewoonlijk zat ik weer te scrollen door de eindeloze vlaktes van informatie genaamd sociale media. Door de vele posts van mijn vrienden kreeg ik natuurlijk ook vele advertenties te zien. Deze onthulden een "verontrustende" trend die in de schaduw van de pandemie een graantje mee te pikken.

Het is niet meer weg te slaan uit het nieuws en de media waaraan we voortdurend worden blootgesteld, onze levensreddende mondmaskers zijn een commercieel item geworden die nu zelf een modieus gewicht dragen. 

Gezondheid versus Mode 

Hoe een leugen omtrent noodzaak een tekort moest verbergen, veranderde in een regelrechte goudmijn en bron van inspiratie bij zij die geld zien in de pandemie die ons treft. Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat Maggie verkondigde dat een mondmasker ons niet zou beschermen tegen de uitbraak van Covid-19. 

Kort daarop, waarschijnlijk buiten de wensen van de politiek om, werd ons verteld dat we eigenlijk werden voorgelogen om de beperkingen van onze zogenoemde leiders te verdoezelen. De mondmaskers helpen wel degelijk maar we hadden een groot tekort door verschillende verkeerde keuzes die onze leiders hebben gemaakt. Maar zoals alle troebele poeltjes klaart het water weer op en krijgen we alles te zien. Het startschot werd gegeven, mensen roken mogelijkheden. Het te kort zorgde ervoor dat mensen begonnen met het zelfstandig produceren van mondmaskers om er een centje aan bij te verdienen. Anderen zagen het als ideale aandachtstrekker om hun fotolijst op sociale media uit te breiden en te buigen onder de sociale conventie. We zijn nu eenmaal kuddedieren die nood hebben aan de goedkeuring van onze sociale kringen. De gezondheid werd uit het oog verloren en bevond zich enkel nog op de achtergrond of als drogreden voor likes. 

Het gezicht van trend

Deze trend wordt zelf uitgevoerd door vele sportclubs genaamd Bayern Munchen ze maakten hun eigen mondmaskers voor de supporters. Naast dat sportclubs mondmaskers maakten, werkten vele kunstenaars aan het maken van artistieke mondmaskers.



Bronnenlijst 

VRT NWS. (2020c, 29 april). "Mondmaskers zijn het nieuwe modegoud, hoe coronabescherming uitgroeit tot modestatement." Geraadpleegd via: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04/29/mondmaskers-het-nieuwe-mode-goud/

S.N.  (2020, 24 april)."Het begin van een nieuwe hype? Bayern München brengt mondmaskers op de markt." Geraadpleegd via: https://sporza.be/nl/2020/04/24/het-begin-van-een-nieuwe-hype-bayern-munchen-brengt-mondmaskers-op-de-markt%7E1587736533523/



1 opmerking:

  1. Dag Seppe
    Je schrijft echt leuk! Het is geen droge lectuur die het over mondmaskers heeft. Het leest vlot en dat is fijn aan je blog!
    Groetjes
    Liene

    BeantwoordenVerwijderen