vrijdag 22 mei 2020

The BIG events

Dag Bloggertjes

Waar zijn alle evenementen naartoe?, hoe gaat deze zomer eruit zien?, waarmee zal ik mij moeten bezighouden deze zomer? enzovoort dit zijn vragen die we ons het vaakst afstellen. We stellen deze vragen omdat we weten dat alle evenementen worden afgelast. 


Festivals 

Dit jaar zal er geen sprake zijn van festivals en of dorpsfeesten. In Marke is het de gewoonte om ieder jaar een free festival genaamd Mark-é te organiseren maar door het virus werd het festival afgelast. Dit gebeurde ook in Rollegem een dorp die sinds twee jaar ook zo'n free festival organiseert genaamd LUX-festival.  Je ziet dan ook aan de banner van Mark-é dat ze al een nieuwe datum hebben ingepland. 


Naast dat deze kleine festivallekes weg vallen, vallen ook de meest gekende festivals weg. Ik zal enkele voorbeelden geven Rock Werchter, Tommorowland, Dranouter,.. . Het is zeer spijtig dat deze festivals geschrapt moeten worden. Zelf vind ik dit wel een goed plan, want zoals we allemaal weten komt er heel veel volk op een festival af en dit is dus niet handig om zo'n massa-evenement te laten doorgaan. Naast dat deze festivals niet mogen doorgaan zullen de grote sportevenementen verzet worden naar volgende jaar. (Ellen Maerevoet en Joris Vergeyle, 2020)

Sportevenementen

We hebben niet enkel festivals in de zomer, maar ook sportevenementen bijvoorbeeld de olympische spelen en het EK voetbal. Ook deze evenementen moeten verplaatst worden vanwege het virus. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de Olympische spelen met een jaar verzet zullen worden. 

De spelen gingen normaal gezien van 24 juli tot en met 9 augustus 2020 zijn. Het is nu zo dat ze verplaats zijn naar 23 juli tot en met 8 augustus 2021. Dit is ook zo bij het EK voetbal het zal ook doorgaan in 2021 in plaats van 2020.  "An athlete cannot run with money in his pockets. He must run with hope in his heart and dreams in his head.” - Emil Zatopek 





Bronnenlijst

E. Maerevoet en J. Vergeyle. (2020, 7 april). "Verschillende Europese festivals gooien handdoek in de ring door corona, maar wat met ónze festivalzomer?" Geraadpleegd via https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04/07/denemarken-verbiedt-massabijeenkomsten-tot-eind-augustus-wat-ze/

"Olympische Zomerspelen 2020" Geraadpleegd via: https://nl.wikipedia.org/wiki/Olympische_Zomerspelen_2020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten